INGRIJIREA UNGHIILOR ACASA

06.05.2019

Îngrijirea unghiilor este una dintre preocupările de la sfârșitul săptămânii. Fie că le tratăm cu un simplu lac, fie apelăm la produse specifice pentru întărirea şi tratarea unghiilor trebuie să ştim cum este corect să le îngrijim, cât de des şi ce paşi trebuie să urmăm pentru ca unghiile să nu-şi schimbe culoarea.

Mâinile sunt oglinda fiecărei femei care se respectă, iar manichiura vorbeşte fără ascunzişuri despre noi. 

Cu cât unghiile sunt mai îngrijite, cu atât nota pe care o primim de la cei din jur, notă care contează în evaluarea noastră şi în modul în care suntem privite şi apreciate este mai mare. Atunci când vrem să lăsăm în urma noastră o părere bună sau poate pur şi simplu dacă ne respectăm, suntem atente la toate amănuntele... chiar şi la oja care a sărit de pe vârful unghiilor.

Îngrijirea unghiilor - sfaturi utile 

  1. De fiecare dată când spălați vesela şi depunți mult efort folosiți mănuşi de protecţie,deoarece substanţele chimice pe care le conţin produsele de curăţare atacă unghiile, le slăbesc rezistența şi provoacă ruperea lor.
  2. După ce vă spălaţi pe mâini, uscaţi-le cu un prosop. Nu lăsaţi mâinile ude întrucât riscaţi să daţi naştere la ciuperci, iar unghiile să capete o culoare alb-gălbui şi se vor rupe mult mai repede.
  3. Atunci când vorbim de îngrijirea unghiilor este bine să ştiţi că de sănătate unghiilor voastre ține și întreţinerea cuticulelor. Nu vă tăiaţi pielita şi nici nu le împingeţi prea mult către rădăcină.
  4. Cumpărați-vă un ulei special pentru cuticule. Dacă găsiţi unul pe bază de ulei de argan ar fi excelent. Acest tip de produs creşte rezistența unghiilor şi le menţine sănătoase fără să aplicaţi ulterior lacuri pentru întărirea unghiilor.
  5. Tăiaţi unghiile corect. Este recomandat să le tăiaţi drept ca să preveniţi apariţia unghiilor încărnate şi a altor infecţii. În ceea ce priveşte pilirea unghiilor, nu le piliţi printr-o mişcare stânga-dreapta, ci într-o singură direcţie, ca să nu le exfoliaţi.
  6. Nu faceţi excesuri cu oja/lacul transparent. Lăsaţi unghiile să respire. Dacă folosiţi astfel de produse fără pauze riscaţi să reduceţi din rezistenţa unghiilor. De asemenea, evitaţi pe cât de mult posibil folosirea de produse de îndepărtare a ojei care conţin formaldehida deoarece usucă unghia foarte tare.
  7. Dacă aveţi unghiile moi care au tendinţa de a se crăpa uşor, la orice efort, sau pur şi simplu nu cresc, le puteţi înmuia în ulei de măsline uşor încălzit. Este suficient să apelați la acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână.
  8. Pe cât posibil, evitaţi unghiile false. Sunt o soluţie simplă şi îngrijită, dar unghia naturală nu poate "respira" şi, cu timpul, îşi va pierde luciul natural. De asemenea, unele femei sunt alergice la substanţa adezivă folosită pentru fixarea lor.
  9. Odata pe saptamana stoarceti o lamaie intr-un mic bol, tineti unghiile in sucul de lamaie pentru 5 min. Sucul de lamaie intareste unghiile si este un bun antiseptic. 
  10.  Cel mai important aspect: folosiţi o cremă puternic hidratantă pentru mâini, picioare şi unghii, seara inainte de culcare. 
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți