Masca Criollo

Cacaoa Criollo este cea mai de calitate cacao având un conținut foarte redus de cafeină. Denumită și ``alimentul zeilor``, cacaoa a fost pentru o lungă perioadă de timp monedă de schimb în locul aurului (la mayași și azteci). Cacaoa raw Criollo conține peste 300 de compuși chimici diferiți benefici pentru organismul uman. Este cea mai bogată sursă de antioxidanți din lume (polifenoli, catecine, epicatecine), minerale (cea mai importantă sursă de magneziu organic din lume, 9 g de cacao conțin doza zilnică recomandată de fier, crom, mangan, zinc, cupru), vitamine, triptofan și serotonină triptaminică (substanțe care îmbunătățesc starea de spirit) și acizi grași omega 6.
Puțini oameni cunosc beneficiile extraordinare pe care cacaoa le pot aduce întregului organism dar si in cosmetica prin aplicarea sub forma de masca . Deoarece cacaoa este comercializată în stare prelucrată (ciocolată), ea nu mai aduce în organism decât 10% din calitățile nutriționale ale celei crude. Spre exemplu unul dintre aminoacizii care abundă în cacaoa Criollo, triptofanul, este distrus în totalitate la punctul de fierbere. Alt component, feniletilamina (o clasă de substanțe chimice produsă și de organism atunci cand ne îndrăgostim, cu rol important în amplificarea lucidității și a puterii de concentrare) este distrusă în procesul de prăjire a boabelor de cacao. Omega 6 este unul dintre acizi grași foarte benefici, dar care nu poate fi sintetizat de corpul uman, ce se găsește în cacaoa crudă. În cacaoa procesată omega 6 râncezește și poate determina reacții inflamatorii în corp.
Singurul aliment în care a fost descoperită anandamida (o endorfină pe care corpul uman o produce după exercițiile fizice, cunoscută și ca ``substanța fericirii``) este in cacaoa raw Criollo. Cacaoa mai conține și o serie de substanțe chimice care împiedică inflamațiile pereților vaselor sangvine. Fiind o sursă enormă de antioxidanți cacaoa potențează efectele benefice ale plantelor și ciupercilor medicinale. Studiile referitoare la cacao au arătat că rămâne cel mai bun produs natural atunci când vine vorba de pierderea în greutate și energizare. Ca și gust are o afinitate deosebită cu maca, un superaliment consumat în special pentru proprietățile sale afrodisiace.
Cacaoa Criollo, beneficii:
- susține inima și sistemul cardio-vascular la nivel fizic, metafizic și spiritual fiind denumită de azteci ``sângele inimii``;
- reduce crizele de astm;
- suprimă în mod natural apetitul, ajutând în curele de slăbire;
- protejează AND-ul de leziunile pe care le produc radicalii liberi;
- potențează superalimentele și ciupercile medicinale;
- ajută la curățarea colonului fiind sursă importantă de fibre;
- reduce apariția cariilor dentare.
Cacaoa poate fi consumată în diverse combinații în smoothie sau deserturi dar si sub forma de masti cosmetice pentru o piele frumoasa cu aspect tanar.

Astazi va impartasesc o reteta cu cacao Criollo pentru piele . Masca are efect de hranire, intinerire si stralucire.
Intr-un vas de sticla sau ceramica, cu o lingura de ceramica sau lemn, punem urmatoarele ingrediente:
- 5 linguri de cacao Criollo;
- 1 lingura ulei de orez;
- 1 lingura ulei de aloe vera;
- 1 lingura ulei de cocos;
- 1 lingura ulei de camelia;
- 1 lingura ulei de catina;
- 5-7 picaturi ulei esential de ceai verde.
Se amesteca bine ingredientele pana se obtine o pasta omogena.
Tenul curatat in prealabil cu un scrub, clatit cu apa calduta , sters cu apa micelara si clatit din nou cu apa calduta, astfel pregatit, aplicam uniform amestecul pe fata si decolteu si asteptam 30-35 min. clatim cu apa calduta si aplicam apoi crema/serul pe care o/il folosim sau putem pulveriza putina apa termala . Este indicat sa preparam aceasta masca seara, inainte de culcare, peste noapte efectul ei este amplificat de odihna si regenerarea epidermei ( reinoirea celulara).
