Otetul din vin alb vindeca micoza unghiei si eczemele

24.02.2020

De mii de ani, diferite culturi din întreaga lume au folosit oţetul ca un ingredient pentru gătit, un remediu curativ sau un produs pentru curăţenie.

Începând cu Roma Antică şi până în China şi Orientul Mijlociu, oţetul a fost recunoscut pentru calităţile sale medicinale, nutriţionale şi puterea de curăţare şi antioxidare.

Tradus ca fiind un "vin acru", oţetul trece prin două procese separate atunci când este produs, procese care implică microorganisme inofensive care transformă zaharuruile în acid acetic.

Primul proces, cunoscut sub numele de fermentaţie alcoolică, se produce atunci când drojdiile schimbă zaharurile naturale în alcool. În funcţie de tipul de oţet care urmează a fi produs, alcoolul va fi derivat din cereale (cum ar fi porumbul sau orzul) sau derivat din fructe (cum ar fi strugurii sau merele).

După ce fermentarea este completă, alcoolul este amestecat cu apă, înainte de a trece în a doua etapă de producţie.

Al doilea proces este cunoscut sub numele de fermentaţie acidă şi are loc atunci când o tulpină de bacterii specifice, "acetobacter", transformă alcoolul în acid. Oţetul suferă apoi o filtrare şi o amestecare pentru a fi reglată tăria şi aciditatea produsului finit.

Timpul, bacteriile şi fermentaţia sunt componente critice pentru procesul de fabricaţie al oţetului şi trebuie să fie strict controlate pentru a asigura calitatea.

Produsul finit va fi format din apă, acid acetic şi urme de minerale şi vitamine. Prezenţa acestor minerale din ingredientele de bază ale oţetului sunt cele care creează aromele unice ale diferitelor tipuri de oţet.

De-a lungul istoriei, oţetul s-a dovedit a fi unul dintre cele mai versatile "ingrediente". Sortimentele de oţet variază în funcţie de tipul de alcool din care acesta a fost obţinut. Dacă alegem să îl folosim pe cel alimentar trebuie să fim atenţi să îl alegem pe cel obţinut în urma procesului de fermentaţie (care poate fi obţinut din vin, mere, pere, prune) şi fără alte substanţe adăugate (colotanţi, arome, etc).




Astazi vreau sa va vorbesc depre otetul din vin alb care vindeca micoza unghiei si eczemele 



Eczema este o afecțiune cronică a pielii care poate afecta atât bebelușii, copiii, cât și adulții. Ea se caracterizează prin apariția unor leziuni cutanate (roșeață, vezicule și cruste) care evoluează în puseuri. Afecțiunea provoacă o uscare accentuată a pielii și o alterare a barierei cutanate. Aceasta este însoțită de dureri și de prurit, uneori intens, care pot limita activitatea zilnică a persoanei. 
Există mai multe forme de eczemă în funcție de vârstă, de localizare și de apariție. În principal se întâlnesc trei tipuri de eczemă:
Eczema atopică: Această formă de eczemă rezultă din doi factori, genetici și de mediu. Afecțiunea poate apărea chiar din primele luni de viață și poate continua să se manifeste până la vârsta adultă. Se estimează că în Franța până la 25% dintre copii sunt afectați de eczema atopică.1 Afecțiunea poate fi ținută sub control prin deprinderea obiceiurilor adecvate.
Eczema cronică a mâinilor: Această formă de eczemă se regăsește în principal la adulți, poate fi urmarea unei activități profesionale în cadrul căreia mâinile sunt frecvent în contact cu apa sau cu produsele chimice sau abrazive.
Eczema de contact: Jeanși noi, cercei noi? În zona de contact apar mâncărime și roșeață? Așa apare în general eczema de contact. Seamănă cu o reacție alergică ce poate fi atenuată prin hidratarea zonei și evitarea contactului cu substanța iritantă.



Micoza unghiei poarta numele de onicomicoza si este o problema cu care atat femeile, cat si barbatii se confrunta. Infectiile fungice, sunt de regula cauzate de o micoza, luata dintr-un mediu umed.

este o afecțiune cronică a pielii care poate afecta atât bebelușii, copiii, cât și adulții. Ea se caracterizează prin apariția unor leziuni cutanate (roșeață, vezicule și cruste) care evoluează în puseuri. Afecțiunea provoacă o uscare accentuată a pielii și o alterare a barierei cutanate. Aceasta este însoțită de dureri și de prurit, uneori intens, care pot limita activitatea zilnică a persoanei. Există mai multe forme de eczemă în funcție de vârstă, de localizare și de apariție. În principal se întâlnesc trei tipuri de eczemă:: Această formă de eczemă rezultă din doi factori, genetici și de mediu. Afecțiunea poate apărea chiar din primele luni de viață și poate continua să se manifeste până la vârsta adultă. Se estimează că în Franța până la 25% dintre copii sunt afectați de eczema atopică.

 Afecțiunea poate fi ținută sub control prin deprinderea obiceiurilor adecvate.: Această formă de eczemă se regăsește în principal la adulți, poate fi urmarea unei activități profesionale în cadrul căreia mâinile sunt frecvent în contact cu apa sau cu produsele chimice sau abrazive.: Jeanși noi, cercei noi? În zona de contact apar mâncărime și roșeață? Așa apare în general eczema de contact. Seamănă cu o reacție alergică ce poate fi atenuată prin hidratarea zonei și evitarea contactului cu substanța iritantă. poarta numele de onicomicoza si este o problema cu care atat femeile, cat si barbatii se confrunta. Infectiile fungice, sunt de regula cauzate de o micoza, luata dintr-un mediu umed.

Este o afecțiune cronică a pielii care poate afecta atât bebelușii, copiii, cât și adulții. Ea se caracterizează prin apariția unor leziuni cutanate (roșeață, vezicule și cruste) care evoluează în puseuri. Afecțiunea provoacă o uscare accentuată a pielii și o alterare a barierei cutanate. Aceasta este însoțită de dureri și de prurit, uneori intens, care pot limita activitatea zilnică a persoanei. Există mai multe forme de eczemă în funcție de vârstă, de localizare și de apariție. În principal se întâlnesc trei tipuri de eczemă:: Această formă de eczemă rezultă din doi factori, genetici și de mediu. Afecțiunea poate apărea chiar din primele luni de viață și poate continua să se manifeste până la vârsta adultă. Se estimează că în Franța până la 25% dintre copii sunt afectați de eczema atopică.



Inca de la varsta de 3 ani, fiul meu cel mic a avut o uscaciune accentuata la nivelul pieli de pe talpi, i-am facut analize ca sa verific daca are vreo carenta de vitamine, minerale, si nu avea. Apoi l-am dus la dermatolog, am folosit tot felul de remedii, atat cosmetice cat si naturiste, fara nici un rezultat, pielea de pe talpi tot se exfolia si ii cauza uneori mancarime (prurit) . A inceput sa practice karate, fiind cu talpile goale pe tatami "s-a ales" si cu o mica eczema la un degetel, am folosit unguenti specifici fara un rezultat permanent. Pana anul trecut cand am fost la farmacie sa cumpar pentru parinti un unguent "bun" cu care sa trateze  moicoza unghiilor sau onicomicoza (persoanele in varsta sufera adesea de aceasta afectiune). La farmacie m-am consultat cu o doamna dr. farmacist mai in varsta de la care am aflat ca cel mai bun remediu cu vindecare permanenta pentru micoza unghiei si eczeme, este otetul din vin alb. Da, da,  acel otet ieftin din supermarket.

 Mi-a recomandat urmatorul mod de intrebuintare :
 se incalzeste 1l de otet vin alb, se pune intr-un  lighean si se tin picioarele in aceasta "baie" timp de 30 min, de 2 ori pe saptamana  (4-5 saptamani)
in 7-8 sedinte, unghiile aratau normal, vindecate, ulterior parintii mei au mai tinut tratamentul odata pe saptamana, dar unghiile aratau impecabil.
M-am gandit, ca daca lor le-a vindecat micoza, sa incerc si la mezinul meu.
Zis si facut, nu aveam nimic de pierdut, am pus 500ml otet de vin alb si pana la 1000 ml am adaugat apa fierbinte (ma gandeam sa nu fie prea concentarat pentru el si sa incalzeasca si otetul fara sa mai fac miros la bucatarie :) )
Dupa 5 sedinte, prima saptamana de doua ori, apoi odata pe saptamana, talpile arata impecabil, mica eczema de la degetel a disparut . 
Dupa baia picioarelor in otet, am sters picioarele fara sa mai fie clatite cu apa, apoi am aplicat o crema hidratanta. A facut sedintele seara dupa dus ( adica picioarele erau spalate), separat intr-un lighean a stat cu picioarele in otet +apa pentru 30min. inainte de culcare. Un remediu iefin si la indemana a rezolvat ce nu au rezolvat "n" unguente si preparate de tot felul.
Am scris acest articol pentru a ajuta si alte persoane care au nevoie, eu am cautat ani de zile pe paginile medicale destinate acestor afectiuni  ....

Multa sanatate!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți
Folosim cookie-uri pentru a permite funcționarea corectă și sigură a site-urilor noastre și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare.

Setări avansate

Puteți personaliza preferințele cookie aici. Activați sau dezactivați următoarele categorii și salvați-vă selecția.